İçeriğe git

!!! İndiremediğiniz dosyaları o konuda belirtirseniz dosya en kısa zamanda tekrar yüklenecektir... !!!

Çalışma şartları hakkında

Bu konuya 9 yanıt gönderildi

#1 cevhan

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 10 İleti
  • Üniversite:İstanbul Üniv.
  • Bölüm:Çevre Mühend.

Yazma tarihi: 29 Haziran 2011 - 08:57 ÖÖ

Merhaba,
Benim sormak istediğim çok genel bir konu. Farklı sektörlerde çalıştım ama şimdi çevre mühendisi olarak çalışmak için kendime hangi yolu seçmem daha doğru olur bunu çalışan arkadaşlardan fikir alarak yapmak istiyorum. Çevre mühendisliğinde birçok çalışma alanı var ama bunlardan hangisinin gelişmeye açık ve maddi getirisinin daha iyi olduğunu merak ediyorum. İç denetçi olmak, işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanı, proje mühendisi veya şantiyede çalışmak ve daha bilmediğim onlarca alan. Bunların çalışma şartları ve maddi imkanları nelerdir. Çevre mühendisi olarak çalışan arkadaşlar hangisine yönelmeyi tavsiye eder, hangisinde daha iyi olanaklar bizi bekliyor. Yardımcı olur yön gösterirseniz çok memnun olurum.

#2 cevhan

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 10 İleti

Yazma tarihi: 01 Temmuz 2011 - 10:03 ÖS

Arkadaşlar şu alanda çalışıyorum ama hem zor hem maddi olanak çok yok veya zor ama olanakları iyi veya zevkli ama maddi olarak tatmin etmiyor veya zor ama ileriye dönük iş imkanları yüksek gibi kısa ama fikir verebilecek bir cümle bile benim için gerçekten çok faydalı olacak.

#3 Ali Bozdemir (YaRGıÇ)

Yönetici

• Yönetici
  • 2.205 İleti
  • Üniversite:Selçuk Üniv.

Yazma tarihi: 03 Temmuz 2011 - 09:36 ÖÖ

Benim size önerim Bakanlık yada İl Müdürlüklerine Memur olarak kapak atmanız. Maaşların pek emin değilim büyük ihtimale 2000 den aşağıya almıyorlardır..
Ali BOZDEMİR
Genel Müdür / Çevre Mühendisi / Çevre Görevlisi / İş Güvenliği Uzmanı
Ekonaz Çevre Danışmanlık Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
NazeN Mühendislik İş Güvenliği San. Tic. Ltd. Şti.
---------------------------------------------------------------------------------

#4 cevhan

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 10 İleti

Yazma tarihi: 04 Temmuz 2011 - 06:19 ÖS

İleti görüntüleYaRGıÇ, 03 Temmuz 2011 - 09:36 ÖÖ tarihinde yazdı.

Benim size önerim Bakanlık yada İl Müdürlüklerine Memur olarak kapak atmanız. Maaşların pek emin değilim büyük ihtimale 2000 den aşağıya almıyorlardır..

Çevre mühendislerinin nerede ne kadar aldığını hiç bilmiyorum ama bu cevaptan anladığım özel sektörde maaşlar şuan 2000'in altında herhalde.

(Teşekkür butonunu bulamadım sağ alttaki butonda puan yükselt diyordu sanırım aynı şey. Teşekkür ederim.)

#5 Ali Özkan POYRAZ

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 3 İleti
  • Üniversite:Çukurova Üniv.

Yazma tarihi: 22 Eylül 2011 - 07:01 ÖÖ

bende devlete kapak atılması konusunda hem fikirim. ama özel sektörden sorarsanız bakanlıktan çevre görevlisi belgenizi alarak danışmanlık yapmak, başlamak için iyidir. aynı zamanda ÇED dosyası hazırlamakta getirisi olan alanlardır. fakat bu işlerde şuaralar büyük bir rekabet ortamı var. bir dezavantajıda bunlar bakanlığın yönetmeliklerde yapacağı küçük değişikliklerle büyük sıkıntılar yaşamanıza yol açabilecek işlerdir. Arıtma sistemleri temini işi ile ilgilenebilirsiniz ama bunun içinde herhalde belli bir sermaye gerekir ve piyasa nasıldır bilmiyorum. Arıtma tesisi kurma olayı daha güç olan alandır ayrıca bu da belli bir bilgi birikimi sermaye ve nüfuz isteyebilir. fakat piyasada isim yapmayı başarırsanız iyi kazanabilirsiniz fakat kolay olmayacaktır. birde labaratuar ölçüm olayı var. bundada yeterliliğinizi almalısınız sanırsam birde yine herzamanki gibi sermaye gerekir. bu arada sermaye gerektirir dediğim her alan şirket kurmak istediğiniz zaman için geçerli. haricen bu bahsettiğim alanlarda hizmet veren her şirkette çevre mühendisi olarak çalışabilirsiniz. yani özetle devlete kendinizi atabiliyorsanız ortalama 2000 liraya rahat çalışırsınız. ama özel sektörde çalışmak isterseniz çalışmak isteyeceğiniz her şirket sizden belli bir süre tecrübe bekliyor. birde Türk Silahlı Kuvvetlerinin açacağı subaylık sınavlarını kazanabilirseniz subay olarak çalışabilirsiniz. maaşınız 3 senede güncellenir iyi kazanabilirsiniz. fakat şuan durum ortadadır ve ilerde görev yeriniz değişmesi durumunda eş durumunu düşünürseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz. iş güvenliği olayına gelince 2 ay önce askıya alındı ama şuan ne durumda bilmiyorum. belki çok ilerde iyi kazandırıyor olabilir ama bence harcayacağınız efora ve zamana değermi bilemem. çünkü biraz sıkıntı var. umarım biraz fikir verebilmişimdir.
*ÇEVRE MÜHENDİSİ
*ÇEVRE GÖREVLİSİ
*ÇEKO (AÖF 3. SINIF)

#6 dixixes

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 15 İleti
  • Üniversite:Dokuz Eylül Üniv.

Yazma tarihi: 23 Eylül 2011 - 07:29 ÖS

çok para kazanmak istiyorsan çevre mühendisliğini köftecilik sektöründeki yerini al hemen.Bakanlığa yakın bir yerde Köfteci Dükkanı aç.en az 3000 kazanırsın

#7 cevhan

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 10 İleti

Yazma tarihi: 31 Ekim 2011 - 06:07 ÖS

İleti görüntüleAli Özkan POYRAZ, 22 Eylül 2011 - 07:01 ÖÖ tarihinde yazdı.

bende devlete kapak atılması konusunda hem fikirim. ama özel sektörden sorarsanız bakanlıktan çevre görevlisi belgenizi alarak danışmanlık yapmak, başlamak için iyidir. aynı zamanda ÇED dosyası hazırlamakta getirisi olan alanlardır. fakat bu işlerde şuaralar büyük bir rekabet ortamı var. bir dezavantajıda bunlar bakanlığın yönetmeliklerde yapacağı küçük değişikliklerle büyük sıkıntılar yaşamanıza yol açabilecek işlerdir. Arıtma sistemleri temini işi ile ilgilenebilirsiniz ama bunun içinde herhalde belli bir sermaye gerekir ve piyasa nasıldır bilmiyorum. Arıtma tesisi kurma olayı daha güç olan alandır ayrıca bu da belli bir bilgi birikimi sermaye ve nüfuz isteyebilir. fakat piyasada isim yapmayı başarırsanız iyi kazanabilirsiniz fakat kolay olmayacaktır. birde labaratuar ölçüm olayı var. bundada yeterliliğinizi almalısınız sanırsam birde yine herzamanki gibi sermaye gerekir. bu arada sermaye gerektirir dediğim her alan şirket kurmak istediğiniz zaman için geçerli. haricen bu bahsettiğim alanlarda hizmet veren her şirkette çevre mühendisi olarak çalışabilirsiniz. yani özetle devlete kendinizi atabiliyorsanız ortalama 2000 liraya rahat çalışırsınız. ama özel sektörde çalışmak isterseniz çalışmak isteyeceğiniz her şirket sizden belli bir süre tecrübe bekliyor. birde Türk Silahlı Kuvvetlerinin açacağı subaylık sınavlarını kazanabilirseniz subay olarak çalışabilirsiniz. maaşınız 3 senede güncellenir iyi kazanabilirsiniz. fakat şuan durum ortadadır ve ilerde görev yeriniz değişmesi durumunda eş durumunu düşünürseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz. iş güvenliği olayına gelince 2 ay önce askıya alındı ama şuan ne durumda bilmiyorum. belki çok ilerde iyi kazandırıyor olabilir ama bence harcayacağınız efora ve zamana değermi bilemem. çünkü biraz sıkıntı var. umarım biraz fikir verebilmişimdir.

Çok teşekkür ederim ayrıntısıyla açıklamışsınız. İnşallah ilerde olur ama ilk etapta şirket kurmak gibi bir lüksüm yok. Ben çevre mühendisliğinde okurken inşaat mühendisliğinde de yandal yapmıştım. Mezun olduktan sonra inşaat mühendisleri ile ya proje bürolarında veya şantiyelerde çalıştım hep. İyi imkanları vardı ama yandal sertifika verdiği için mühendislik sıfatı olmuyor öyle oluncada ilerleme gibi bir şansınız olmuyor. Bu nedenle şimdi çevre mühendisi olarak iş arıyorum ve artık vakitte çok erken olmadığı için açıkçası sektör seçerken deneme yanılma yoluyla vakit kaybetmek istemiyorum. Bu nedenle böyle bir soru yöneltmiştim. Verdiğiniz cevapta yol gösterici olacak, teşekkürler.

#8 cevhan

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 10 İleti

Yazma tarihi: 31 Ekim 2011 - 06:11 ÖS

İleti görüntüledixixes, 23 Eylül 2011 - 07:29 ÖS tarihinde yazdı.

çok para kazanmak istiyorsan çevre mühendisliğini köftecilik sektöründeki yerini al hemen.Bakanlığa yakın bir yerde Köfteci Dükkanı aç.en az 3000 kazanırsın

:) teşekkür ederim buda değişik bir yaklaşım. İş bulamazsam düşünürüm :)

#9 skocaker

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 4 İleti
  • Üniversite:Anadolu Üniv.

Yazma tarihi: 21 Şubat 2012 - 09:00 ÖÖ

Yolun başında 3 seçenek vardır bence, (kendi ana dalınızda yeni başlayacağınız için yolun başı dedim) Sermaye varsa 1. kendi işini (danışmanlık şirketi ile başlanıyor genelde ancak bu da şişmeye başladı) yapmaktır ki bu lüks yok dediniz, geri kalan 2 seçenek herkesin bildiği gibi kariyer siteleri, ilanlar, yakın çevre aracılığıyla özel sektörde (muhtemelen üretim yapan bir fabrika, bir laboratuvar ya da bir danışmanlık şirketi) başlamaktır, ancak ücret düşük olur, tahminim 1000 - 1500 TL arası başlanır. Parantez içindekilerden de gelişiminiz açısından fabrika öneririm, zorlu çalışma ortamlarının, çevre mühendisinin kimliğinin, diğer mühendislerle, usta başları ile, vardiya işçileri ile münasebetlerin ne demek olduğu anlaşılır, fabrikanın işleri ile uğraşılırken zorunlu olarak atık su arıtımı, atıklar, izinler, cezalar vs. ile boğuşularak bir sürü deneyim elde edilir ama yükselme ya da maaş artışı yoktur diyebilirim. 3. şık ise KPSS ile devlet kadrolarında yer bulmaktır ki günümüz Türkiye'sinde bunca şifre, kayırma, profesyonelce döndürülen dolaplar karşısında bileğinin hakkıyla bir pozisyon bulmak için çok sağlam puan yapmak gerekir, bu şıkkın bir alternatifi de belediyelere başvurmak olabilir ama dediğim gibi tanıdık vs. gerektirir. Benim fikirlerim bunlar. Son olarak söylemek istediğim birşey; çevre Mühendisi'nin piyasadaki yeri gün geçtikçe artıyor, bu hepimiz açısından sevindirici bir gelişmedir, yeni işinize başlamak için çok vakit kaybedeceğinizi sanmıyorum, yeter ki kendinizi bırakmayın, olumsuzluklar karşısında pes etmeyin, piyasada olmak an meselesi, başarılar.

#10 skocaker

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 4 İleti
  • Üniversite:Anadolu Üniv.

Yazma tarihi: 21 Şubat 2012 - 09:01 ÖÖ

Bu arada konuyu hortlatmışım, özür dilerim, tarihe dikkat etmedim. :(

1 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 1 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı