İçeriğe git

!!! İndiremediğiniz dosyaları o konuda belirtirseniz dosya en kısa zamanda tekrar yüklenecektir... !!!

Beton Santrali Proje

Bu konuya 7 yanıt gönderildi

#1 BlackZack

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 23 İleti
  • Üniversite:Yıldız Teknik Üniv.
  • Bölüm:Çevre Mühend.

Yazma tarihi: 26 Eylül 2011 - 07:30 ÖÖ

Beton Santralleri için geri dönüşüm havuzu projesi örneği olan var mı?

#2 Ali Bozdemir (YaRGıÇ)

Yönetici

• Yönetici
  • 2.205 İleti
  • Üniversite:Selçuk Üniv.

Yazma tarihi: 30 Eylül 2011 - 06:27 ÖS

Beton santralinden ne gibi bir atık çıkıyor ki, geri dönüşüm havuzuna ihtiyaç var. Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum... :unsure:
Ali BOZDEMİR
Genel Müdür / Çevre Mühendisi / Çevre Görevlisi / İş Güvenliği Uzmanı
Ekonaz Çevre Danışmanlık Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
NazeN Mühendislik İş Güvenliği San. Tic. Ltd. Şti.
---------------------------------------------------------------------------------

#3 ahelli50

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 2 İleti
  • Üniversite:Doğuş Üniv.
  • Bölüm:Peyzaj Mimarlığı

Yazma tarihi: 06 Ekim 2011 - 07:28 ÖÖ

Beton santralinde çökertme havuzu bulundurulur, çöken sedimantasyon geri dönüştürülerek kullanılır. Sanırım bunu sormuş arkadaş...

#4 BlackZack

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 23 İleti

Yazma tarihi: 12 Kasım 2011 - 09:51 ÖÖ

beton santrallerinde mikser ve pompa yıkama sonucu çıkan atıksular için yapılmış bir çöktürme havuzu bulunmakta. 2 tane olup 1 . kısımda çöken sular 2. kısıma gelerek burdan geri devir ile tekrar mikser yıkama suyu yada beton suyu olarak kullanılmaktadır. dipte çökelen agrega katkı gibi kimyasal malzemeler ise belli aralıklarla havuzdan alınarak depo sahasına doldurma olarak kullanılmaktadır. genel anlamıyla bu şekilde. bu yüzden kullanılan atıksu miktarı ile havuzun kapasitesi nedir, bunun belirlenebilmesi için çöktürme havuz projesi isteniyor 2005 e 5 yönetmelikte de var.

#5 oldraven

Çalışkan Üye

• Çalışkan Üye
  • 50 İleti
  • Üniversite:Karadeniz Teknik Üniv.
  • Bölüm:Orman Mühend.

Yazma tarihi: 14 Kasım 2011 - 07:00 ÖÖ

dipte çökelen agrega katkı gibi kimyasal malzemeler bertaraf edilmek istense hangi atık atık kodu ile bertaraf ediliyor? inert kabul edip ııı. sınıf depolama tesislerine kabulü yapılabilir mi?

#6 BlackZack

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 23 İleti

Yazma tarihi: 22 Kasım 2011 - 07:29 ÖÖ

İleti görüntüleoldraven, 14 Kasım 2011 - 07:00 ÖÖ tarihinde yazdı.

dipte çökelen agrega katkı gibi kimyasal malzemeler bertaraf edilmek istense hangi atık atık kodu ile bertaraf ediliyor? inert kabul edip ııı. sınıf depolama tesislerine kabulü yapılabilir mi?

güzel kardeşim genellikle bu malzemeyi dolgu olarak sahada kullanın diyolar, onun dışında alan biyer sanmıyorum ben

#7 oldraven

Çalışkan Üye

• Çalışkan Üye
  • 50 İleti
  • Üniversite:Karadeniz Teknik Üniv.
  • Bölüm:Orman Mühend.

Yazma tarihi: 22 Kasım 2011 - 09:04 ÖÖ

İleti görüntüleBlackZack, 22 Kasım 2011 - 07:29 ÖÖ tarihinde yazdı.

güzel kardeşim genellikle bu malzemeyi dolgu olarak sahada kullanın diyolar, onun dışında alan biyer sanmıyorum ben

tamam şirin kardeşim

#8 fatih28

Yeni Üye

• Yeni Üye
  • 3 İleti
  • Üniversite:Çanakkale On Sekiz Mart Üniv.

Yazma tarihi: 22 Aralık 2011 - 07:13 ÖÖ

arkadaşlar dipte çöken agrega katı maddenin inert ve tehlikesiz olduğuna dair analiz raporunuz var mı dolu malzemesi olarak nasıl kullannıyorsunuz ?Yanlış mı biliyorum acaba bu çamurlar toprağa bırakılamazz düzenli depolama alanlarına verilmesi lazımm

1 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 1 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı

Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, admin@cevreboard.com mail adresinden bize ulaşabilirler.