merhaba arkadaşlar;
arkadaşlar aksaray üniversitesi çevre müh. 4. sınıf okuyorum. bu sene TASARIM VE UYGULAMALARI 1 adı altında dersimiz var ve bu derste bizden kendinizi bi arıtma tesis tasarım şirketinde çalışıyormuş gibi düşünün ve size bi fabrika geliyor benim arıtma tesisimi tasarla diyor bizde bu fabrikanın arıtma tesisini tasarlama işini üstleniyoruz. bizim burada sütaş fabrikası var biz o fabrikanın tesisini tasarlayacağız. sütaş'ın tesisini tasarlayacağız ama sadece çizim falan değil tesis kurulmadan önce nerelerden izin alınıyor hangi raporlar belgeler hazırlanıyor ne gibi işlemler evraklar yönetmelikler vs. neler yapılması gerekiyor velevki ihale ile alacağız ihaleye nasıl bi belgeyle ihaleyi kazandıktan sonra hangi belgeler hazırlanıyor bizden bu isteniyor...????
lütfen bilen meslektaşlarım yardımcı olursa sevinirim...
!!! İndiremediğiniz dosyaları o konuda belirtirseniz dosya en kısa zamanda tekrar yüklenecektir... !!!
arıtma tesisi tasarım şirketi
Başlatan crazy19, Eki 29 2011 03:30 ÖS
Bu konuya 2 yanıt gönderildi
Yazma tarihi: 29 Ekim 2011 - 03:30 ÖS
Yazma tarihi: 29 Ekim 2011 - 09:13 ÖS
Ben sana öncelikle mantıklı şekilde yorum yapmaya çalışayım,
1- Sütaş ihale dosyası yayınlar,
2- Siz ihale dosyasındaki şartnamelere göre teklifinizi yollarsınız. (Açık yada kapalı ihale olarak birine karar verin.)
3- İhale size kalır,
4- Sütaş ile aranızda bir sözleşme imzalarsınız.
5- Öncelikle arıtma projelendirilmeden önce atık suyun debi miktarı ve suyun karakteristik özelikleri için analiz yaptırılır. (AKM, BOI, KOI, yağ gres... gibi.)
6- Sonra analiz sonuçlarında göre proje tasarlanır,
7- Projeyi bitirdikten sonra paranızı alırsınız güle güle harcarsınız...
Not: Bunların içerikleri çok fazla ve ayrıntılıdır. Bilgim dahilinde başlık başlık anlatmaya çalıştım. Tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşlarımız umarım fikirlerini söylerler...
1- Sütaş ihale dosyası yayınlar,
2- Siz ihale dosyasındaki şartnamelere göre teklifinizi yollarsınız. (Açık yada kapalı ihale olarak birine karar verin.)
3- İhale size kalır,
4- Sütaş ile aranızda bir sözleşme imzalarsınız.
5- Öncelikle arıtma projelendirilmeden önce atık suyun debi miktarı ve suyun karakteristik özelikleri için analiz yaptırılır. (AKM, BOI, KOI, yağ gres... gibi.)
6- Sonra analiz sonuçlarında göre proje tasarlanır,
7- Projeyi bitirdikten sonra paranızı alırsınız güle güle harcarsınız...
Not: Bunların içerikleri çok fazla ve ayrıntılıdır. Bilgim dahilinde başlık başlık anlatmaya çalıştım. Tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşlarımız umarım fikirlerini söylerler...
Ali BOZDEMİR
Genel Müdür / Çevre Mühendisi / Çevre Görevlisi / İş Güvenliği Uzmanı
Ekonaz Çevre Danışmanlık Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
NazeN Mühendislik İş Güvenliği San. Tic. Ltd. Şti.
---------------------------------------------------------------------------------
Genel Müdür / Çevre Mühendisi / Çevre Görevlisi / İş Güvenliği Uzmanı
Ekonaz Çevre Danışmanlık Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
NazeN Mühendislik İş Güvenliği San. Tic. Ltd. Şti.
---------------------------------------------------------------------------------
Yazma tarihi: 04 Kasım 2011 - 11:50 ÖS
ya tamam bu cevap güzel ama işte o belgeler lazım bana
işte o ihale dosyası, ihale dosyasına göre bizim hazırladığımız şartname, sözleşme kağıdı ve bunları yaparken verilen ÇED raporu var mı veya belediyeden, bakanlıktan herhangi bi yerlerden alınması gereken izinler falan lazım... bu dosyalara en azından hangi yerlerden ulaşabilirim nerden bulabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
1 Kullanıcı konuyu okuyor
0 Kullanıcı, 1 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı
Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri veya meslek birlikleri, admin@cevreboard.com mail adresinden bize ulaşabilirler.